Dit is mijn kans, dacht ik toen mijn collega Feia Tol vroeg of ik bij een partner van MVO Nederland wilde flexwerken. Ik liep al drie jaar met het idee om bij de Hub Amsterdam langs te gaan. Ik zie een groene motor voor de deur staan, dit moet de Hub zijn…

`Voor de deur staat een groene motor, dit moet de hub zijn...`


Wat de Hub is?
De Hub is een plek waar social entrepreneurs een werkplek kunnen huren, voor een dag of meer per week. Iedereen die hier wil werken wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. “Dat is niet ingewikkeld hoor,” zegt community manager Frederieke Maagdenberg, “we brengen in kaart waar de ondernemer bij kan dragen aan de community en vice versa. Dan kunnen wij de community daarop sturen. In het gesprek leggen we ook meteen verbindingen met het netwerk. Dat is mijn rol bij de Hub, en daarnaast ben ik ook zelfstandig ondernemer.”

Genoeg te doen
Er is vandaag veel te doen, niets is verplicht, maar alles is interessant. Eerst een lunchbijeenkomst over Urban Development, een meneer uit Toronto vertelt wat ondernemers kunnen betekenen voor hun eigen wijk. ’s Middags is er een workshop over storytelling via WordPress – het systeem achter dit blog – interessant! Daarna volgen nog 4 bijeenkomsten, het gaat door tot ’s avonds laat.

Daypass
“Hé, een bekend gezicht!” Frederieke blikt richting de deur. “Oh ja, dat is het stel van Fairmail. Zij dingen mee naar de ASN Wereldprijs, waarvan de pitchavond plaatsvond in de Hub. Ik heb ze een daypass gegeven om eens een kijkje te nemen bij ons. Zij passen zo goed binnen ons netwerk… Wat leuk dat ze zijn gekomen!” Frederieke zwaait richting het stel. “Zij doen zoiets bijzonders. Ze geven fototoestellen aan jongeren in India en Peru, de foto’s verkopen ze via een stockbank en gedrukt op kaarten, 50% van de winst gaat naar de jongeren zodat zij daar hun opleiding van kunnen betalen. Ik hoop echt dat ze winnen.”

Contact
Binnen no time zit ik met Peter en Janneke van Fairmail te kletsen. Genoeg voer voor een leuk artikel, mijn journalistieke brein slaat aan. Frederieke leidt de volgende gast rond. Zo gaat dat hier dus…

Later meer!
//Marije