Zo tegen het einde van de Week van Het Nieuwe Werken ga ook ik eindelijk op pad! Een ochtend werken bij &samhoud. Al jaren fiets ik langs hun prachtige pand aan de Maliebaan en in de loop der tijd was ik stiekem wel nieuwsgierig geworden naar wat zich daarbinnen afspeelt.

Wanneer ik door Annemarie Schep word rondgeleid ben ik onder de indruk. Op de verschillende verdiepingen bevinden zich mooie flexwerk-ruimtes, zitjes en vergaderzalen. Dit alles omgeven door prachtige kunst. Ook is er onder in het pand een gezellige keuken, waarin de meest heerlijke hapjes en salades door kokkin Maja al voor de lunch worden voorbereid . En dan als klap op de vuurpijl een beautysalon waarin je je op gezette tijden kunt laten behandelen door een schoonheidsspecialiste! Dat is toch de droom van elke vrouw (en man)?

Maar boven alles wordt hier heel hard gewerkt. Ik schuif aan bij Annemarie en 2 collega’s op een flexwerkplek waar een goede en productieve werksfeer hangt. In de paar uurtjes dat ik bij hen zit, hoor ik veel interessants voorbij komen. Zo zet een collega met een team van &samhoud momenteel een sterrenrestaurant op!

Annemarie vertelt dat de 150 medewerkers afwisselend bij de klant, thuis of op kantoor werken. Maar dit betekent niet dat er onderling weinig contact is.  Zo worden er regelmatig feesten georganiseerd, successen gevierd en gingen ze zelfs in 2010 met z’n allen op reis naar Zuid-Afrika. ‘Work hard, play hard’ gaat volgens Annemarie wel op voor &samhoud. Ook als nieuwkomer word je niet in het diepe gegooid, je krijgt een meer ervaren collega als coach en het eerste half jaar een mentor.

‘Eigenlijk zit Het nieuwe werken al vanaf de start van &samhoud in de genen van het bedrijf’, legt Annemarie uit. Zo wordt er gestuurd op resultaten, werkt iedereen waar en wanneer hij wilt en wordt twee keer per jaar de medewerkertevredenheid gemeten. De filosofie waar vanuit de adviseurs van &samhoud bij de klant werken, wordt dus ook intern doorgevoerd. En met succes. Jaren op rij was het bedrijf nummer 1 Great Place to Work. Rond lunchtijd worden we uit onze concentratieboog gehaald door de geur van gegratineerde tomaatjes  die vanuit de keuken omhoog komt drijven. Aan de lange tafels in de keuken, onder het genot van een heerlijke lunch sluit ik deze leuke ochtend af.