Het is natuurlijk leuk dat flexwerken bij een ander bedrijf, maar ik moet ook het een en ander doen voor MVO Nederland.  Op de fiets neem ik mijn to-do-lijst door. Er moet een dossier online over intern draagvlak voor MVO. Ik sms aan mijn collega dat ik bijna achter mijn bureau zit en dan kan helpen met wat webvragen.

Zo ziet het er dus uit!

Daar kom ik voorlopig niet aan toe. Ik heb geen tel stil gezeten tijdens mijn werkdag bij de Hub. Maar heb ik nou gewerkt? Voor mijn gevoel heb ik alleen maar gepraat. Hieronder lees je met wie allemaal.

C2C-boot
Al voor de deur kom ik bekenden tegen. Frans Heijn vertelt me dat hij een Cradle to Cradle-boot aan het bouwen is. Hij zoekt een loods om dit bakbeest te stallen. De gemeente wil hem niet helpen, maar hij is vastberaden om dit geruisloze gevaarte te bouwen. Geruisloos, niet alleen omdat de motor stil is, ook omdat er een stille disco op de boot komt. “Marcel Wanders wil ik vragen voor het ontwerp. En misschien moet ik maar eens bij die netwerkclub van jou aankloppen, misschien zijn er wel meer mensen die mee willen werken.” Ik adviseer hem om ook meteen even een kijkje te nemen bij de Hub. Ik kijk op mijn telefoon voor de tijd, ik moet nu echt aan de slag…

Aan de muur hangen polaroids van alle Hubbers

Foto’s en Fairmail
Net als ik naar binnen wil gaan komt fotografe Hermanna Prinsen aanfietsen. “Kom je een dagje bij de Hub kijken? Wat leuk! Nou dan spreek ik je straks nog wel…” Ik ontmoet Frederieke in de hal en tijdens een rondleiding vertelt ze me alles over de Hub. Ik wordt voorgesteld aan Janneke en Peter van Fairmail. We bedenken meteen een leuke invalshoek voor een artikel over hun wereldverbeterende bedrijf. Misschien is het iets voor het nieuwe magazine OneWorld waarin IS en OnzeWereld onder één noemer verder gaan?

Ik tik een blogje, publiceer het en hol vrolijk verder, klets bij met Hermanna op weg naar de wc. Ze vertelt me waar ik een broodje kan halen, want ik ga zo naar de bring your own lunch-lunchbijeenkomst over Urban Development. [Link naar het verslag volgt!]

Urban development
 Met mijn zojuist gescoorde broodjes schuif ik aan. Een meneer uit Toronto brainstormt met iedereen aan tafel over wat ondernemers kunnen betekenen voor hun eigen wijk. Er zijn mensen van woningbouwverenigingen, journalisten, twee dames die het Amsterdamse Westergasgebied verder ontwikkelen. De energie sijpelt van de tafel. Er worden nieuwe ideeën geboren en kaartjes uitgewisseld.

Storytelling met WordPress
Halverwege haak ik af, want er is een workshop over storytelling voor bedrijven (met WordPress – het systeem achter dit blog), interessant! Simon Hodges is een bevlogen Engelsman die in Amsterdam woont. Kern van zijn verhaal is dat wanneer je blogt, je eigenlijk zegt: this is ME, this is YOU en this is US zegt. Naar ME, YOU en US moet je onderzoek doen. Geen cijfers of interessantdoenerij, maar op je eigen goede gevoel. Dat kost tijd, maar die investering betaalt zich uit in verhalen met een ziel. Daarbij moet je een goede balans zien te vinden tussen creation en curation. Met andere woorden: zend niet alleen je eigen verhaal, vertel het verhaal van anderen door. Gebruik daarvoor alle beschikbare social media.

Draagvlak online en in praktijk
Het is 16:00, nu moet ik echt werk gaan verzetten voor MVO Nederland… En ook dat lukt! De basis staat voor het wedossier intern draagvlak voor MVO online. Dat is eigenlijk wat we doen met deze actie. Door op pad te gaan bij deze partner ervaar ik maar weer voor wie we het allemaal doen. Intussen ben ik aan het nieuwe werken. Dit soort ervaringen dragen het beste bij aan intern draagvlak. Ik heb wel degelijk gewerkt.

//Marije