“Conclusion is de meest veelzijdige zakelijke dienstverlener van Nederland op het gebied van Human Capital, Communication, Organisation & Technology,” is te lezen op de website van mijn flexwerkgastheer. Geen woord teveel gezegd: ik val van de ene verbazing in de andere als Kees Froeling, Solution Manager Het Nieuwe Werken bij Conclusion, me rondleidt. De mannen die deze groep van 30 werkmaatschappijen 15 jaar geleden oprichtten, hebben duidelijk zeer diverse passies: mensen, muziek, golf en spiritualiteit. Naast specialisten op het gebied van HR, IT, Organisation en Communication services bieden ze dan ook ruimte aan een radiostation (Arrow Jazz) en kunnen medewerkers zich opgeven voor yogalessen, stoelmassages en spirituele consulten.

Muziek in de oren

Muziek is om van te genieten. Het verbindt je met anderen. En in mensen met elkaar verbinden, is  Conclusion goed. Dat merk ik aan de open houding van de mensen die ik er tegenkom. Het begint al bij de receptie, waar de dames uit zichzelf enthousiast reageren op het ‘Pass me On vest’ dat ik een tijdje mag dragen van duurzaam modelabel i-did. Ook in de gangen en tijdens de lunch (vers verzorgd door een 100% biologische kok!) wordt vriendelijk gegroet. Kees vertelt dat in het bedrijfsrestaurant en de bar op de 22ste verdieping collega’s van de verschillende werkmaatschappijen samen komen voor de lunch of een praatje. De directie vindt het namelijk niet alleen belangrijk dat ze gezond kunnen eten maar ook dat ze elkaar beter leren kennen. Al pratend met collega’s van andere afdelingen en werkmaatschappijen ontstaan soms de beste ideeën! “Wat typeert een medewerker van Conclusion?,” vraag ik Kees. Soepel somt hij op: “Ze staan erom bekend dat ze allemaal iets extra doen; we leveren altijd meer dan wordt gevraagd. Daarnaast zijn we bijna allemaal ergens specialist in. De helpende hand en de aanspreekbaarheid op gedrag en de bereidheid anderen op het hunne aan te spreken, zijn ook typerend voor medewerkers van Conclusion. Als je mijn collega’s zou open snijden, zou je dat in hun DNA vinden. Maar ze zijn natuurlijk ook stuk voor stuk uniek; ze hebben allemaal hun eigen stijl.”

HNW als specialisme

Het Nieuwe Werken sluit perfect aan op de fundamenten van Conclusion en is het specialisme van Kees. Hij verstaat daar een continue dialoog tussen leidinggevende en medewerker onder. Een dialoog waarin vragen worden gesteld en beantwoord als ‘Waar en met wie, hoe en wanneer wil je werken en hoe kan ik je daarbij helpen?’ Dat betekent in sommige gevallen: tussen 9 en 5 werken op kantoor. In andere gevallen past dat niet bij de persoonlijke situatie of behoeften en wordt regelmatig een ander werkschema en/of een andere werkplek verkozen. Het is alsof ik mijn collega Glenn van der Burg hoor praten! Bij Conclusion heeft Het Nieuwe Werken mede geleid tot een laag ziekteverzuim en laag verloop in het medewerkersbestand. Men werkt graag bij dit bedrijf! Kent Het Nieuwe Werken geen schaduwzijde? Kees noemt het risico op overspannenheid; als je altijd en overal kunt werken, kan dat teveel worden. Ontspanning is nodig om goed te kunnen functioneren. Ook daar kan de dialoog tussen leidinggevende en medewerker een oplossing bieden. Zijn tip: monitor ook op stress en geef je medewerkers vrij als je overspanning vermoedt. “Er is meer in het leven dan werken,” glimlacht hij.

Nu Het Nieuwe Werken bij Conclusion draait, adviseert Kees andere bedrijven over dit onderwerp. Zo geeft hij bewustwordingsworkshops aan klanten als KPN. “Met the bricks zit het meestal wel goed bij dergelijke ondernemingen. The behaviour is vaak de uitdaging. Vragen als ‘Wat is Het Nieuwe Werken? Waarom wil mijn werkgever dat invoeren? en Wat betekent het voor mij en mijn team in de praktijk?’ komen tijdens zo’n workshop aan bod.”

Experience the Amazon!

Aangezien ik bij MVO Nederland werk, kan ik het niet laten aan Kees te vragen hoe duurzaam Conclusion is. “Dat is een van de uitgangspunten van ons bedrijf!,” reageert hij enthousiast. “Conclusion wil bijdragen aan behoud van de natuur, aan duurzame ontwikkeling en aan een inspirerende leefomgeving. Vermindering van het gebruik van energie staat centraal in onze bedrijfsvoering.” In de wachtkamer beneden heb ik een banier zien staan met een mooie foto van de Amazone. In het personeelsrestaurant heb ik een wand met allerhande spulletjes gezien uit dat gebied. Dat blijkt de ‘Amazon Experience’ te zijn. Deze kast met gecertificeerde producten uit het Amazonegebied moet ervoor zorgen dat medewerkers van Conclusion bewuster worden van de natuur. Het begon allemaal met het boek ‘Amazon your business’ van Meindert Brouwer, een uitnodiging aan zakenmensen, politici en ambtenaren om bij te dragen aan de bescherming van het Amazone-regenwoud. Dat kan onder andere door investeringen en handel en door het kopen van duurzame, gecertificeerde producten uit het Amazonegebied. De directie van Conclusion was gegrepen door dit concept en besloot er aandacht voor te vragen binnen het bedrijf.

Daarnaast vindt de directie van Conclusion het belangrijk dat medewerker zelf met ideeën komen om de wereld een stukje beter te maken. Als ik vraag of dat ook gebeurt, vertelt Kees over een groep collega’s die van Italië naar Nederland is gefietst om geld op te halen voor nieuwe bestralingsapparatuur voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Zij vroegen de directie van Conclusion om ondersteuning. Die kregen ze in de vorm van de bouw van een website, waarop zij hun vorderingen konden laten zien. Om hun ondernemerschap te stimuleren, zegde de directie de gepassioneerde fietsers toe elke euro die ze elders ophaalden te verdubbelen. En dat is ook gebeurd.

Aan de slag!

Genoeg gepraat! Ik ben hier ook gekomen om te werken. Ik sluit mijn laptop dus aan op het netwerk van Conclusion en ga aan de slag. Ondanks de drie anderen op de kamer kan ik geconcentreerd mijn werk doen. Regelmatig staat er een van ons op om iets te drinken voor ons allen te halen. Lekker collegiaal, ik voel me helemaal thuis!

Als ik aan het begin van de avond mijn bezoekersbadge inlever, vraagt de receptioniste belangstellend hoe het flexwerken is bevallen. “Kom gerust eens terug,” zegt ze hartelijk. Met een grote glimlach op mijn gezicht fiets ik naar huis.

Ook flexwerken bij Conclusion?

Ben je een keer in de buurt? Dan kan ik je het flexwerken bij Conclusion van harte aanbevelen; niet alleen om de aardige mensen maar ook vanwege het uitzicht! Bij mooi weer kun je vanuit deze Utrechtse toren zelfs Den Haag zien liggen! Kijk morgen maar eens op Nu zakelijk. Als het goed is, zin daar dan foto’s te zien van (het interieur) van het pand.

//Irenka