Wie ga ik ontmoeten? Welke nieuwe ideeën doe ik op? Hoe zitten de stoelen? Is de koffie echt zo lekker? Wat doet een nieuwe werkplek met mij? Nieuwsgierig
stapte ik vanmiddag binnen in het hoofdkwartier van de Week van het Nieuwe
Werken. Voor één week is Biltstraat 37 in Utrecht omgetoverd tot een bruisende
ontmoetingsplek om Het Nieuwe Werken zelf te ervaren. Thuiswerken deed ik al, maar werken op een ‘derde werkplek’ was voor mij een nieuw avontuur. Na vanmiddag heb ik de smaak te pakken!

Spannend

Het is even spannend om aan te schuiven bij een tafeltje waar al anderen aan
het werk zijn. Maar eenmaal geïnstalleerd, raak je al snel aan de praat met je
buurmensen. En voor je het weet, ben je diep in gesprek (en kom je niet meer
aan werken toe 😉 . Zo vertelde mijn buurman over een bijzondere zomerse
ochtend, toen hij een lange fietstocht maakte en pas daarna aan zijn werk
begon. Lachend: “Het was genieten! Voor mij is dat het nieuwe werken: de
vrijheid voelen om zelf je werktijden te bepalen”.

Co-worker Tour
Samen met 8 collega’s van MVO Nederland ga ik deze week zelf het Nieuwe Werken verder ervaren. Dat gaan we doen bij bedrijven in het netwerk van MVO Nederland. Bij grote bedrijven, kleine bedrijven en in flexkantoren. Alle nieuwe ideeën, ervaringen en tips delen we in dit blog. Vanmiddag is Glenn gaan flexwerken bij het Ministerie van EL&I en Irenka werkt morgenmiddag bij Conclusion. De blogposts van deze twee co-workers, en die van de anderen, lees je deze week op dit blog.

Tips

Bepaal zelf je eigen werktijden, vertelde mijn buurman al. Op de HNW-campagnesite vind je nog 4 handige tips om te experimenteren met HNW: Werk eens ergens anders (net als ik). Gebruik je phone smart. Word baas over je
eigen baan. En werk slimmer samen.  Op www.hnwdjz.nl staan ze allemaal uitgelegd. En als je daar toch bent, kijk dan ook even naar de agenda van het hoofdkwartier. De week staat bol van de activiteiten en leuke workshops. Een echte aanrader!

Snapshots van het HNW-hoofdkwartier

De stoelen zitten lekker…

De koffie wordt vers voor je gezet door deze jongens van Independent Barista.

Mmmmm!

PS. Tot slot nog een leestip over de effecten van HNW: Het
Nieuwe Werken kan Nederland miljarden opleveren.
 Meer arbeidsproductiviteit, minder C02-uitstoot en jaarlijks 2 miljard euro besparen; People, Planet en Profit zijn blij!

//Feia