Ik ben een geluksvogel. Want het nieuwe werken, dat doe ik al een jaar of tien als freelance copywriter. En schrijven, dat moet je doen als je er de rust en de energie voor hebt. Dan gaat het beter, sneller. En dus ben ik al jaren werkend achter mijn laptop te vinden op logische en minder logische plekken. Van de trein tot een leenbureau bij bevriende bedrijven, van een koffietentje tot het achterdek van een zeilschip.

Van freelancer naar dienstverband
Ondanks de ontegenzeggelijke voordelen die het freelance-bestaan biedt, ben ik sinds april toch in dienst gegaan, bij MVO Nederland. MVO Nederland is warm pleitbezorger van het nieuwe werken. Ik heb dus alle vrijheid om mijn eigen werktijden en -dagen in te delen. Erg handig, want met 2 kinderen en een carrière-ex scheelt dat een hoop oppasgeregel, geschuif met vrije dagen en andere logistieke knelpunten.

Ik word afgerekend op mijn resultaten, niet op mijn aanwezigheid. Dat was altijd al zo, voor mij verandert er dus niet zoveel. Hoewel… Ik maak nu deel uit van een fantastisch team met gedreven mensen die relevant werk verzetten. Dat is een verbetering. Een grote zelfs!

HNW, hoe gaat dat bij grotere organisaties?
Medewerkers van meer traditionele organisaties maken de laatste jaren een omgekeerde beweging; van altijd aanwezig op kantoor naar meer thuiswerken. Veel zaken die ik als vanzelfsprekend beschouwde, zijn relatief nieuw voor hen. Tenminste, dat denk ik. Ik heb weinig ervaring met hoe het er aan toegaat in grotere organisaties.

De Week van het nieuwe werken is een mooie aanleiding om daar eens in te duiken. Daarom ga ik later deze week een dagje flexwerken bij Boer & Croon, een gerenommeerd consultancybedrijf in Amsterdam. Ze hebben internettoegang voor me geregeld, ik mag aanschuiven bij de lunch, en ik heb een afspraak met een consultant die expert is op het gebied van het nieuwe werken. Ben heel benieuwd naar hoe Boer & Croon het nieuwe werken aanvliegt, en wat zij tegenkomen bij hun klanten. Daarover later meer.

O, en mocht u zich het afvragen: ja, ik schrijf dit blogbericht vanuit thuis en nee, ik zit niet in mijn onderbroek achter de computer.

//Paul