Het was even (net-)werken, maar op de valreep heb ik gelukkig nog een flexplek kunnen vinden… Een telefoontje gisteren naar m’n zonnepanelen-leverancier was genoeg. Vandaag zit ik dus te HNW’en bij Independent Solar Systems (ISS) in Deventer, lekker dichtbij en -hoe kan t ook anders- de mist is opgetrokken en de zon schijnt! Goed voor m’n panelen 🙂 ISS is gehuisvest in een oude melkfabriek, en das weer es wat anders dan “another day at the office”…

ISS is een MKB-bedrijf actief in zonne-energie. Er werken 7 mensen en Tim, mijn contactpersoon bij ISS, richt zich op de markt voor autonome toepassingen, dat betekent dat ze onafhankelijk van het electriciteitsnet opereren. Handig op afgelegen plekken in Nederland bijv. voor het verlichten van fietspaden, maar zeer zeker ook in ontwikkelingslanden waar ze heel nuttig kunnen zijn. Zo heeft Tim solar-waterpompen in het assortiment, waarmee de drinkwatervoorziening beter geregeld kan worden. Maar ook een vrieskist met aansluiting op zonnepanelen is mogelijk.

Het is vrijdagmiddag en we zitten hier momenteel met ons vieren, een aantal ISS’ers heeft namelijk elders afspraken ivm de Dag van de Duurzaamheid. Gelukkig is Tim er wel en met hem heb ik het uitgebreid gehad over HNW en over wat ISS (nog meer) aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doet. Of zoals een collega zei: wat doet ISS niet aan mvo!

HNW betekent voor Tim dat hij zo nu en dan thuis (dat is in Utrecht!) werkt, regelmatig onderweg z’n phone smart gebruikt en de meeste tijd op kantoor is. Een beetje zoals ik dus 🙂

Ik ga nog ff verder waar ik mee bezig was om daarna het weekend in te duiken. Tis namelijk zo weer maandag, en dan wacht “another day at the office…”

Met een zonnige groet,

//Sander