Vandaag kwam ik in een uithoek van Delhi tot de ontdekking dat de wereld -soms- heel klein kan zijn. In de fabriek van Amdo Food Company worden namelijk de Fairtrade noedels gemaakt die ik normaal thuis bij de AH koop. En ook nog:  de manager was pas nog bij het hoofdkantoor van Fairtrade in Culemborg geweest, en dat is mijn woonplaats.

De noedelfabriek ligt in een buitenwijk van Delhi, eigenlijk is het al platteland. Wat een verademing na al het stof en de drukte van de stad: groene velden, geen herrie, en vogeltjes die fluiten. De eigenaren en ook de medewerkers van de fabriek komen uit Noord-India en zijn oorspronkelijk gevluchte Tibetanen.  Hier in Delhi hebben ze een nieuw thuis opgebouwd, met een prachtig bedrijf waar onder prima omstandigheden (goed salaris, redelijke werktijden, etc.) heerlijke noedels worden gemaakt. Onder andere merknamen trouwens ook voor de lokale markt.

Dit was de laatste officiële dag van mijn werkbezoek aan Delhi. Morgen in de trein naar de Taj Mahal zal ik nog eens goed overpeinzen wat de conclusies van deze week zijn. India heeft me in ieder geval verrast: zowel in positieve zin (inspirerende mensen, veel MVO ambities en activiteiten) en negatieve zin (schrijnende armoede).