Groene eerlijke handel

Dit jaar vieren we 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Turkije. Beide landen staan bekend als ondernemende naties. In de handel gaat het altijd om een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dat is door de eeuwen heen niet veranderd. Wat wel verandert zijn de factoren die de prijs en de kwaliteit bepalen. In de komende 100 jaar zullen de effecten van producten op mens en milieu in de handel een steeds grotere rol gaan spelen. De kwetsbaarheid van het milieu en het recht van mensen op een goed en gezond leven zullen steeds meer in de prijs tot uitdrukking komen. Het is daarom van het grootste belang dat beide landen zich verder ontwikkelen op het terrein van eerlijk en groen zaken doen. Beide landen kennende  ben ik er zeker van dat in de komende jaren eerlijk en groen zaken doen zowel in als tussen Turkije en Nederland flink zullen gaan groeien.

Haber column april 2012

Ga naar het originele bericht