Er was de afgelopen weken weer veel hoopgevend nieuws op het gebied van duurzaamheid. Unilever, wereldproducent van levensmiddelen en huishoudproducten, kwam met goede berichten over hun milieu- en gezondheidsbeleid. Om bij te dragen aan de gezondheid van mensen verlaagt deze multinational de hoeveelheden zout, vet en suiker in producten als soep, margarine en ijs. En om het milieu te sparen werkt Unilever hard aan producten waarvoor minder energie en water nodig is. Voorts komen zij in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds met een campagne om de consument meer te betrekken bij een gezond leven en een schoon milieu. Ook in de nationale politiek staan groen en gezond weer hoger op de agenda.

Er is dus duidelijk sprake van een duurzame lente. Dat moet iedereen stimuleren om ook zijn of haar steentje bij te dragen.

Deze column is in mei 2012 gepubliceerd in Haber

Ga naar het originele bericht