MVO Nederland kreeg van Arend Auto in Amsterdam het aanbod om 3 dagen in een Renault Twizy te rijden. Ik was de gelukkige winnaar en mocht voor het eerst elektrisch rijden!

Met een maximale snelheid van 84 km/u (en een bereik van zo’n 75 km) echt een stadsauto, hij heeft een minimale draaicirkel, snelle acceleratie en is allesbehalve lomp. Sterker nog, is het nou een auto of een scooter? Antwoord: het is een auto, maar rijdt toch heel anders. De wegligging is als een skelter en dat geeft veel rijplezier! Hij biedt ruimte aan 2 personen (achter elkaar) en eventueel 3 pakken melk. Probeer er dus niet mee op vakantie te gaan. Opladen duurt zo’n 3 uur, dat gaat best snel. En hij is uiteraard muisstil en stoot geen fijnstof uit, dus ook de omgeving is er mee geholpen. Vergeet niet af en toe het piepje te gebruiken om niets vermoedende fietsers of voetgangers te waarschuwen.

Groot gemis zijn zijramen, waardoor het buiten de bebouwde kom nogal tochtig is. Vergeet dus niet een windjack, zeker als je passagier bent. De muziek is op hogere snelheden ook nauwelijks meer te horen. Met zijn kleine formaat is de Twizy wel overal neer te zetten, dus een handige stadsauto is het zeker. Voor makelaars e.d. een ideale oplossing. Voor forensen van Amsterdam naar Utrecht wat minder.

 

Zie de impressie hier