Dag van de Duurzaamheid

Op de gisteren gehouden Dag van de Duurzaamheid liet Nederland zich weer van zijn beste kant zien. Ook MVO Nederland was op veel fronten actief. Een bijzondere actie was de ‘huur’ van een bureaustoel van kantoormeubelleverancier Steelcase die via adviesbureau Turntoo tot stand kwam.

Het is een deal in het kader van de circulaire economie. Wij hebben geen stoel gekocht, maar zituren. De stoel gaat na 5 jaar terug naar Steelcase, die de onderdelen en de grondstoffen gaat hergebruiken. Deze transactie illustreert dat voortaan niet het eigendom maar het gebruik belangrijk is. Ons webdossier over de circulaire economie en expedities voor partners geven meer informatie.

Deze column verscheen op 11 oktober in de nieuwsbrief van MVO Nederland.

Ga naar het originele bericht