Defensie en duurzaamheid

Is het u ook opgevallen dat ministeries van defensie van verschillende landen een sterk groeiende belangstelling hebben voor klimaatverandering en grondstoffenschaarste? Het Pentagon ziet klimaatverandering als een zeer belangrijk nationaal veiligheidsrisico.

En een Scandinavische minister van defensie pleitte onlangs voor veel meer aandacht voor grondstoffenschaarste. Hoe lang zal het nog duren voordat Greenpeace en militairen gaan samenwerken om de wereld te behoeden voor grote milieurampen? Meer informatie over de geopolitieke aspecten van duurzaamheid staat in de FD special die onlangs verscheen ter gelegenheid van het Future Leaders Event dat MVO Nederland voor de 5de keer organiseerde. Geen vrolijke maar wel belangrijke informatie.

Deze column verscheen op 22 november in de nieuwsbrief van MVO Nederland.

Ga naar het originele bericht