Ethiek

In de dynamiek rond MVO is het moreel-ethische debat, het fundamentele gesprek over morele dilemma’s, de laatste jaren wat weggezakt. MVO is voor velen nu vooral een kans. Maar als je MVO echt serieus neemt, dan ga je in gesprek over moeilijke afwegingen.

Afwegingen waarin andermans belang even zwaar meeweegt als het eigen belang. Bij het bureau Ethiek van de Rabobank worden jaarlijks meer dan 200 ethische dilemma’s besproken uit de praktijk van de bank. Het zou goed zijn als meer bedrijven voor het bespreken van ethische dilemma’s intern een aparte plek creëren. Zie voor tips en meer informatie over omgaan met ethische dilemma’s ons webdossier Integriteit en Corporate Governance.

Deze column verscheen op 8 november in de nieuwsbrief van MVO Nederland.

Ga naar het originele bericht