Graag wens ik iedereen een energiek en duurzaam 2013 toe. Meer dan ooit wordt in deze tijd verwacht dat mensen zelf initiatief nemen. Initiatief om de eigen situatie te verbeteren en initiatief om bij te dragen aan een betere wereld. Daarvoor is veel persoonlijke energie nodig. Energie krijg je door gezond te leven en door ambities en idealen centraal te stellen. Mijn ambitie is dat Nederland internationaal een inspirerend voorbeeld wordt op het gebied van duurzaamheid. Om dat doel te bereiken zijn veel energieke mensen en bedrijven nodig die met elkaar veel duurzame stappen zetten. Ik hoop dat ook u hieraan meewerkt. Want het milieu en het klimaat zijn serieus in gevaar. En dat heeft grote gevolgen voor alle mensen op de wereld. Daarom mag van iedereen een bijdrage worden gevraagd. Juist nu.

Deze column verscheen januari 2013 in Haber, een maandelijkse krant voor Turkse Nederlanders.

Ga naar het originele bericht