Duurzaam is vaak goedkoper

Steeds duidelijker wordt dat duurzame producten en diensten goedkoper zijn en vaak langer meegaan, dan producten waarbij niet op het milieu wordt gelet. Logisch is dat energiezuinige auto’s, koelkasten en televisies voor de gebruiker goedkoper zijn dan producten waar niet op het energiegebruik wordt gelet. In de huizenmarkt begint energiebesparing ook te lonen. Uit een recent onderzoek van de Universiteit van Tilburg blijkt dat huizen met een energielabel 78 dagen sneller worden verkocht dan huizen die zo’n label niet hebben. En huizen met een groen energielabel brengen 5% meer op dan vergelijkbare huizen zonder een dergelijk label.

Soms, zoals bij biologische voeding, is duurzaam wel wat duurder. Maar bij C&A is de kleding die van biokatoen is gemaakt weer niet duurder dan gewone kleding. De conclusie wordt steeds duidelijker. Wie niet op duurzaam en energiezuinig let, is een dief van zijn eigen portemonnee.

Deze column verscheen juni 2013 in Haber, een maandelijkse krant voor Turkse Nederlanders.

Ga naar het originele bericht