Zomervakantie: eindelijk weer volop tijd voor een goed boek. 10 MVO Nederland-collega’s vertellen welke must read over duurzaamheid niet in uw koffer mag ontbreken.

Jos Reinhoudt, kennismanager: The Age of Responsibility, CSR and the New DNA of Business van Wayne Visser. Inspirerend boek over de rol van het bedrijfsleven bij de transitie naar een duurzame economie.”

Marjolein van Gendt, kennismanager Onderzoek IMVO:The Blue Economy van Gunter Pauli. Pauli is een inspirerende man. Hij borrelt van de creatieve businessideeën die allemaal maatschappelijke problemen oplossen. Zijn boek, The Blue Economy, staat bol van de voorbeelden.”

Godard Croon, coördinator MVO Informatiepunt: “Global Resource Depletion van Andre Diederen. In 100 pagina’s een compleet beeld van de uitdagingen van en mogelijke oplossingen voor grondstoffenschaarste, geweldig!

Michela van Kampen, sectormanager Chemie: “The Element van Ken Robinson. Omdat duurzaamheid voor mij begint bij passie van mensen. En zoals Ken het zegt: “I believe our only hope for the future is to adopt a new conception of human ecology, one in which we start to reconstitute our concept of the richness in human capacity.”

Bernedine Bos, hoofd Programma’s en Projecten:In het Oog van de Orkaan van Jan Rotmans. Op basis van het denken dat hij in dit boek beschrijft richten wij onze sectorprogramma’s in.”

Glenn van der Burg, manager People:Firms of Endearment van Raj Sisodia. Helaas nog niet verkrijgbaar in het Nederlands, maar een bron van inspiratie en zeker ook een bewijs dat MVO of – zoals het genoemd wordt in het boek – het Stakeholder Relationship Model duurzaam financieel beter presteert.”

Edmé Koorstra, webredacteur:Talking Dress van Marieke Eyskoot. Marieke wekt het bijzondere verhaal achter alledaagse kleren tot leven. Op een persoonlijke manier en met veel praktische tips wijst ze de weg naar een groene en geweldige garderobe.”

Irenka van den Hout, hoofd Communicatie:The Monk Who Sold His Ferrari van Robin Sharma. De 7 tips voor een gelukkig leven uit dit boek heb ik onder elkaar gezet, uitgeprint en in mijn studeerkamer opgehangen. Zo word ik er dagelijks aan herinnerd dat ik de meester ben van mijn eigen lot.”

Frans Tilstra, communicatie en onderzoek IMVO:
Sustainable Energy – Without the Hot Air van David MacKay. Een heel praktisch verslag van de haalbaarheid van hernieuwbare energie. Superaanrader!”

Annemarie Teuns, kennismanager:Duurzaam Denken Doen, het vervolg op Our Common Future. Prettig geschreven klassieker die in deze tijden van klimaatverandering, hoge werkloosheid en forse bezuinigingen een heerlijk positief licht schijnt op onze toekomst.”