Maatschappelijk onverantwoord ondernemen

MVO Nederland benadrukt graag de positieve kanten van MVO. Deze keer zet ik de schijnwerper op een voorbeeld van maatschappelijk onverantwoord ondernemen dat mij buitengewoon stoort: de eenzijdige aanpassing van betalingscondities. Ik hoor steeds vaker klachten uit het MKB over grote bedrijven en retailers die eenzijdig besluiten hun voorwaarden aan te passen. Het verlengen van betalingstermijnen en het achteraf bijstellen van inkooptarieven zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Ik vind dit maatschappelijk zeer onverantwoord. Verantwoorde betalingscondities dienen wat mij betreft bij elke onderneming vanzelfsprekend te zijn. Daar zou geen MVO-beleid voor nodig moeten zijn.

Deze column verscheen in de MVO Nederland nieuwsbrief van 28-11-’13

Ga naar het originele bericht