Ik maakte een tekening van mijn collega José van der Klauw. Of ze erop lijkt doet er niet zoveel toe. Tenminste, dat vindt Dan Makoski. De ontwerper die nu werkt aan het project Phonebloks voor Google. Aan de hand van Play-Doh en tekenopdrachten laat hij zien dat we allemaal geniale ideeën hebben om het leven beter, slimmer en makkelijker te maken.

Jose_kl

Drie doorbraken
Ik zit in Pakhuis de Zwijger. Het is de kick-off van CE BOOSTcamp ’14. De 200 ondernemers, ontwerpers, ambtenaren, wetenschappers in deze zaal willen namelijk doorbraken realiseren in de circulaire economie. Er zijn drie groepen gevormd:

  • Procuctontwerp
  • Stedelijke ontwikkeling
  • Lifestyle

Ook prins Carlos de Bourbon de Parme, Sandy Rodger van de Ellen Mc Arthur Foundation en vele anderen willen allemaal delen-is-het-nieuwe-hebben, biobased, slimme services en producten maken van wat er over is.

Iedereen kan meedoen
90 mensen van de 200 aanwezigen gaan straks naar een camping in Amsterdam Noord. Twee dagen lang werken ze aan het concretiseren van de plannen voor die doorbraken. De 120 mensen die niet mee gaan naar de camping zijn er eigenlijk toch een beetje bij. Maar dan via Yammer. Want zoals Lars Sørensen – de presentator van vanavond en de hopman op de camping – zegt: “U bent niet gekomen om te consumeren. Straks zit die man die u sprak in een lekkende tent die denkt: “Ik heb eigenlijk een planoloog, (cateraar, muzikant, 3d-printer) nodig… Dan moet hij contact met jou op kunnen nemen.”

DOE MEE! Speeddaten maar dan online. Het doel: doorbraken in de circulaire economie.

DOE MEE! Speeddaten maar dan online. Het doel: doorbraken in de circulaire economie.

Oproep aan de zaal en daarbuiten
De thematrekkers staan op het podium en lichten de thema’s toe. Maar roepen vooral op. Arianna van der Plas: “Alle expertise is welkom. En we kunnen nu nog niet bedenken wat. Maar we bellen/mailen/smsen als we je nodig hebben.”

Laat weten waar je verstand van hebt. Draag bij aan circulaire doorbraken. Meld je dan aan op yammer. Dat kan gewoon door een mailtje te sturen naar info@ceboostcamp.com o.v.v. ‘yammer a.u.b.’

De kracht van bedrijven
Michel Schuurman zei het op het podium zojuist ook weer: “Vergeet de kracht van bedrijven in de transitie naar een circulaire economie niet. Zeker nu steeds meer bedrijven inzien dat het ook voor hun bedrijf de beste keuze is.”