Volgende week gaat Europa naar de stembus. Duurzaamheid heeft van nature een internationale dimensie, dus ook vanuit dat oogpunt is stemmen belangrijk. Klimaat, biodiversiteit, voedsel, grondstoffen, gelijke behandeling, arbeidsomstandigheden, duurzame en eerlijke handel, gezondheid, armoede, transparantie, allemaal onderwerpen die de agenda van bedrijven bepalen en waar de EU een steeds grotere rol speelt. En ook moet spelen. Het bedrijfsleven dat zich sterk maakt voor MVO is verenigd in CSR Europe. MVO Nederland is een actief lid van CSR Europe. Gezien de enorme urgentie van tal van duurzaamheidsthema’s verwachten wij van de Europese politiek een ambitieus beleid, gericht op een forse reductie van de footprint, op participatie van iedereen en op het belonen van bedrijven die hierin voorop gaan.

Deze column verscheen in de MVO Nederland nieuwsbrief van 15-05-’14

Ga naar het originele bericht