lena-the-fashion-libraryEffect zien, dat vind ik zo mooi aan mijn werk. Merken dat mensen geïnspireerd raken en aan de slag gaan. En daar probeer ik onderdeel van te zijn door de kennis en ervaring die ik opdoe bij MVO Nederland te delen.

Ook als mensen gaan samenwerken, komen ze verder. Ze leren van elkaar en gaan verder waar de ander misschien niet verder kon. Het is mooi om te zien wanneer dat lukt.

Scholen samenbrengen

In november werkte ik zo een week in Schotland aan het Duncan of Jordanstone College of Art & Design. Ik gaf daar een masterclass en lezing en dacht mee over mogelijkheden voor het integreren van het thema ‘circulaire economie’ in de opleiding Textiel Ontwerp.

Afgelopen week waren een aantal docenten en studenten van dezelfde opleiding in Amsterdam om het design en textiel van Nederland te ontdekken. Ze gingen onder andere naar LENA the fashion library (zie ook dit interview) en kwamen vol inspiratie terug.

Ook gaf ik een lezing aan de Kunst & Economie studenten van de HKU over de circulaire economie. De HKU is bezig met een nieuw curriculum waarbij duurzaamheid een geïntegreerd onderdeel wordt.

Een mooie kans om beide scholen met elkaar in contact te brengen om te kijken hoe de circulaire economie in hun programma een plaats kan krijgen. Afgelopen week keken we waar samenwerking mogelijk is: het uitwisselen van de aanpak van het programma, leren van elkaar over het implementeren van de circulaire economie in de lesmethode en de uitwisseling van studenten.

En het directe effect dat ik dan zie? De studenten uit Schotland willen binnen hun school in Dundee een kledingbibliotheek opzetten!

Meer weten over MVO binnen de textielsector en nieuwe verdienmodellen zoals een kledingbibliotheek? Lees verder op mvonederland.nl.